Kylling – Lime

Portioner: 4 personer

Indgredienser:

1 Friskslagtet kylling (ca.1300 gr)
1 Lime
1 tsk. Soya
2 spsk. Honning
1 spsk. Olivenolie
1 tsk. Finthakket frisk mynte eller 1/2 tørret
1 tsk. Salt
Friskkværnet peber
3 Fed hvidløg

Sådan gør du:

Riv limeskallen fint og pres saften af frugten. Bland saft og skal med soya, honning, olie, mynte og smag til med salt og peber. Pres hvidløgsfeddene i. Sæt ovnen på 200 grader. Læg den rensede og skyllede udtagne kylling i et ovnfast fad og pensl den med marinaden. Sæt kyllingen midt i ovnen og steg den ca. 1 time. Stik i låret – er saften klar – er kyllingen færdig.

Dryp kyllingen nogle gange under stegningen med skyen. Skær kyllingen i passende stykker og server den med stegeskyen, en limebåd, ris og grønsager til.