Kylling – kokospaneret med honningsauce

Ingredienser:

4 store kyllingebryster uden skind
4 dl. mel
2 tsk. salt
4 tsk. peber
2 spsk. knust ingefær (pulveret)
1 tsk. muskatnød
2 spsk. timian
1½ spsk. salvie
2-3 spsk. paprika
1 tsk. cayenne peber
2 dl. kokosmel
4 æg
8 spsk. vand

Sauce:
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1½ dl. flydende honning
2 spsk. soya sovs

Sådan gør du:

Kom kyllingebrysterne imellem 2 lag film og bank dem ud i en jævn 1 – 1½ cm tykkelse. Du kan også skære brysterne igennem i halv tykkelse med en skarp kniv, det er dog lettere at banke dem ud. De skal være jævne

Bland mel, salt, peber, revet ingefær, muskatnød, timian, salvie, paprika, kokosmel og cayenne peber. Denne melblanding bør være til 2 portioner. Den kan opbevares meget længe i fryseren i en pose.

Lav en æggeblanding af ægget og vandet.

Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Dyp dem så i melblandingen og så i ægget og så igen i melblandingen. Sidste gang i melblandingen skal de trykkes ned i melblandingen og have et godt lag.

Imens opvarmes en bageplade til 225 grader. Opvarmning af pladen gør at kyllingen ikke sidder fast og sikrer at den bliver sprød.
Lig kyllingen op på en plade der er drysset fint med mel imens du gør dem alle færdige. Når alt kyllingen er paneret tages den varme plade ud af ovnen. Smør pladen med en pensel dyppet i vindruekerneolie eller spray med olie. Kyllingen ligges hurtigt på pladen, de må ikke røre hinanden der skal være luft imellem for at sikre sprødhed.
Spray kyllingen med mere olie, der skal sprayes ret godt, det skal helst være en spray da det igen sikrer sprødhed og så lidt olie som muligt.

I den næste del hvor kyllingen skal stege i ovnen er det meget vigtigt at ovnen er de 225 grader varm. Så sørg for at holde ovnlågen lukket og skift pladen ind og ud hurtigt, skru eventuelt op for varmen imens pladen er ude og så ned igen når den kommer ind for at sikre at ovnen holder sig varm.

Ovnen skal være 220 grader varm og det hele sættes på anden nederste rille. Bag i 15 min uden at åbne døren.

Imens, men hold øje med kyllingen, laves saucen.

I en gryde kommes olivenolie med hvidløget og steges forsigtigt af. Det må ikke blive brunt men skal bare begynde at blive klart. Kom honningen og soyasovs ved. Lad det simre sammen i 5 – 10 min. Tag det af varmen og lad det afkøle et par minutter.
Hold øje med det da honningen kan koge op over kanten da sukker indholdet er højt.

Tag så pladen ud og vend alle stykkerne forsigtigt. Spray igen med rigeligt olie. Kom pladen i ovnen igen og bag igen i 10 – 15 min. uden at åbne lågen. Denne gang gerne ved 225 varmluft for at sikre sprødheden. Kyllingen skal være pænt brun gylden og sprød.

Så skal kyllingen dryppes med saucen og serveres med det samme.

Server dine kokospanerede kyllinge bryster med ris.