Kyllingelår – rosmarin og citron
Ingredienser:
8 kyllingelår
25 g smør
1 spsk. oliven olie
1 spsk. hakket hvidløg
skral fra en øko citron
2 spsk. hakket frisk rosmarin
1 spsk. mel
2½ dl. kyllinge fond
1 spsk. med top dijon sennep
saften fra en øko citron
sukker
maizena
salt
peber
Sådan gør du:
Skær dine kyllingelår en tur rundt for neden på hvert lår for at få kødet til at slippe bunden af benet. Lav et snit i hvert lår for at få krydderi og sennep til at trænge ind.
Tør dem af med køkkenrulle og krydr dem med salt og peber. Kom smør og olie i en stor gryde over medium varme. Brun dine kyllingelår godt af i gryden, når de er godt brune kommes hvidløg, citronskal og rosmarin ved.
Bland mel, kyllinge fond, sennep og citronsaft i en lille skål. Pisk det indtil det er ensartet. Kom det i panden og kog det op, reducer varmen og lad det hele simre, under låg indtil lårene er møre. Det tager ca. 25-30 minutter. Lad det koge yderligere lidt uden låg.
Kom lårene på et fad og jævn så sovsen med maizena. Smag sovsen til med sukker og salt og peber. Hæld sovsen over lårene og server.
Tip: server feks. med Bagtkartoffelmos