Kylling – Tikka Masala
Ingredienser:
Kyllingen.
4 kyllingebryster
1 dl. Græsk yougurt 10 %
1 spsk. peanut olie
2 tsk. lime juice
1 fed hvidløg, knust
Sovsen.
1 tsk. knust koriander frø
1,5 tsk. spidskommen
0,5 tsk. knust kardemomme
0,5 tsk. revet muscatnød
1,5 tsk. paprika
½ tsk. cayenne peber
1 spsk. revet frisk ingefær
50 g smør
1 stort løg, fint hakket
1 dåse gode flåede tomater
1,5 dl. vand
1,5 dl. piskefløde
1 stor tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 dl. hakket koriander (kan udelades)
Sådan gør du:
Kyllingen marineres.
Prik kyllingebrysterne med en gaffel godt på begge sider. Kom brysterne på et stykke film. Kom endnu et stykke film oven på og med en kagerulle bankes brysterne ud i en jævn tykkelse på ca. 1 cm.
Bland marinaden sammen og kom kyllingebrysterne i skålen i ca. ½ time.
Sovsen.
I en lille skål, piskes koriander, spidskommen, kardemomme, musketnød, paprika, cayenne, ingefær sammen.
I en støbejernsgryde eller lignende tung gryde smeltes smørret og løgene brunes af. Det er vigtigt at løgene brunes godt da dette giver den autentiske smag. De må ikke bliver sorte, men de kan næsten ikke blive for brune.
Skru ned for varmen og kom krydderierne i løgblandingen under omrøring. Kom tomaterne, vandet, fløden og salt i. Bring det hele i kog, lad det simre uden låg indtil det er tyknet let.
Imens sovsen tykner brunes kyllingebrysterne godt af på en pande med peanutolie. Der skal være god varme på og de skal have en god skorpe bagefter. De må endelig ikke få for meget så de bliver tørre.
Så skæres kyllingen ud i store mundrette stykker.
Tilføj kyllingestykkerne til retten og lad den koge yderligere hvis det er nødvendigt. Hold øje med at kyllingen ikke får for meget.
Tilsæt slat efter smag og peber. Til sidst tilføjes koriander.
Serveres med basmati ris og Naan brød.