Kylling – med banan og rispilaf
Ingredienser:
En ret med eksotisk inspiration, hvor kyllingens smag bliver suppleret og fremhævet af det søde fra bananen, det stærke og krydrede fra karryen og hvidløgen samt det syrlige fra citronen.
Til 4 personer
Saft af ½ citron
1 tsk tørret timian
4 kyllingefileter
2 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk karry
Saft af ½ citron og revet skal af 1/4 citron
4 skrællede letmoste bananer
2 spsk kokosmel
500 g broccolibuketter
Rispilaf:
1 hakket løg
1 grøn og 1 rød peberfrugt i tern
1 spsk olie
2 tsk karry
4 dl parboiled ris
6 dl grønsagsbouillon
Sådan gør du:
Bland citronsaft med timian, 1 tsk salt og 1 knsp peber. Vend kyllingefileterne i marinaden og lad dem trække ½ time. Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingefileterne tørre i køkkenrulle og steg dem i olie på en pande 2-3 min. på hver side. Læg dem i et ildfast fad. Kom hvidløg, karry, citronskal og -saft og banan på panden og steg det et par min. Krydr med salt og peber og fordel bananmosen på kyllingestykkerne.
Sæt fadet i ovnen 20 min. Drys med kokos og stil fadet under ovnens grill til overfladen er brun. Server med rispilaf og dampet broccoli.
Pilaf:
Sauter løg og peberfrugter i olie med karry i 5 min. Vend risene i, tilsæt bouillonen og kog ved svag varme i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
Frugt og grønt pr. person: Ca. 300 g
Tilberedningstid: 60 min. eller mere.