Kylling – Marrokansk
Ingredienser:
3 spsk. olivenolie
2 løg hakkede
2 tomater hakkede
6 store fed hvidløg hakket
1 1/2 tsk. salt
2 kopper vand
0,6 dl. frisk citronsaft
1 1600 g kylling uden skind skåret ud (kan erstattes af alle kyllinge udskæringer)
2 dl. dadler hakket
1 dl. med top hele smuttede mandler
8 tørrede abrikoser
Krydderier:
1 spsk. ungarsk sød paprika ikke for stærk
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. fennikelfrø knuste
½ tsk. friskkværnet sort peber
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt ingefær
1 spsk. merian
Sådan gør du:
Skær kyllingen ud og tag skindet af.
Varm 2 spsk. olivenolie i en stor tykbundet gryde, over medium varme.
Tilføj løg og hvidløg. Kog indtil løgene er klare, ca 4-5 minutter. Tilføj paprika, salt, gurkemeje, koriander, fennikel, peber, spidskommen, ingefær og, omrøres i 1 minut. Tilsæt tomater, dadler, vand og citronsaft og bring i kog.
Arranger kyllingen i et enkelt lag i gryden og kom saucen over. Bring i kog. Reducer varmen til medium-lav, kom låg på, og lad det simre i 20 minutter. Efter de 20 minutter vendes kyllingen, kom låg på igen og lad det simre i 5 minutter længere.
Kom merian i gryden. Rør forsigtigt og kog igen i 10 minutter mere over medium til høj varme, indtil kyllingen er mør og fignerne begynder at koge ud. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom kyllingen i en stor flad skål. Drys med mandlerne og fint hakkede tørrede abrikoser.
Server med råkost som her eller coucous.