King Size Cookie i stegepanden

Ingredienser:

110 g smør rigtigt smør
75 g sukker
60 g brunfarin
1 tsk vanille ekstrakt eller 1 tsk vaniljesukker med top
1 æg
190 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
190 g god chokolade i stykker

Forvarm ovnen til 190 grader. Smelt smørret i en ca. 16 – 18 cm støbejern stegepande på middelvarme. Rør begge slags sukker i det smeltede smør og lad sukker opløses helt og fjern fra varmen. Lad hvile indtil panden er varmt, men ikke længere meget varmt, cirka 5 minutter.

Knæk ægget ud i smør og sukker blandingen, og brug en gaffel til at piske det godt ind i blandingen. Giver ægget tråde af æggehvide der er størknet som i æggekage, så er det for varmt, man ægge snakset kan sigtes fra.
Hæld mel, bagepulver, vanilje og salt på toppen, og meget forsigtigt røres blandingen indtil glat og godt blandet.

Vend chokoladestykkerne i. Anbringes i ovnen i 15-20 (20-30 min.) minutter, eller indtil den begynder at blive gylden på toppen og omkring kanterne, men blød i midten. Serveres med vanilleis.

Tilberedningstiden kan variere meget. Det vil afhænge af, hvor varm din pande er, når du sætter den i ovnen, størrelsen af den, og hvor godt den leder varme. Bedøm din King Size Cookie i stegepanden og afhængigt af hvor blød og cheewie du vil have den giver du den lidt mere eller mindre. Er den ikke bagt nok hænger den fast i bunden af panden.

cookie1