Kartoffel – Tater Tots

Tater Tots er en slags amerikanske rösti som i stedet for at være runde og flade er formet som små pølser.

Ingredienser:

1 kg skrællede melede bagekartofler
1 spsk. mel eller kikærtemel
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. løgpulver
50 – 100 g fint frisk revet parmesanost
2 spsk bacon fedt i stuetemp.
1/4 tsk. tørret oregano
1/4 tsk. tørret dild
salt
peber
5 dl vindruekerne olie

Sådan gør du:

Kom de skrællede kartofler i en stor gryde og kog dem i ca. 6-8 mminutter.
Lad dem dryppe af og køle af.
Riv kartofler fint og klem resten af væden dem hvis der er noget.
Kom de revne kartofler i en skål og og rør dit mel, hvidløgs-, Løgpulver, revne parmesan, baconfedt, oregano og dild i.
Rør så kartoffelblandingen sammen og smag den til med salt og peber.

Form så kartoffelfel massen til Tots – vi brugte det store pølsehorn på røremaskinen. Det kan sagtens også gøres i hånden. Det skal være 4-5 cm lang og 2-3 cm tyk.

Opvarm olien i en tykbundet pande med højde sider. Olien skal være ca. 150 – 160 grader og de skal have ca. 3-5 minutter. Resultatet ska lvære mrøkt gyldne tots med en sprød yderside og en helt cremet midte. Kom ikke for mange i olien af gangen da den så bliver for kold. 5-7 stykker af gangen, afhængigt af str. på din pande og dit blus på komfuret.

De færdige tots fryser helt fint. Tag dem op og direkte i en 200 grader varm ovn og giv dem ca. 15-17 min. De skal ligge helt adskilt på bagepapir.