Kanin – Citron og Parmesan

Denne ret er baseret på kanin, men retten passer perfekt til kyllinge og man kan derfor erstatte kødet med kylling uden at ændre andet i opskriften.
ca. 800 g. kyllinge filet eller en hel kylling på ca. 1400 g.

Ingredienser:

6 Kanin ben eller en hel Kanin i 6 stykker ca. 1 kg.
2 spsk. purløg fint hakket/klippet
6 fed hvidløg
1 citron
12 små skalotteløg
7,5 dl. kyllinge fond
2 spsk. kapers
3 spsk. citron saft
salt
Peber
3 spsk. oliven olie
2 spsk. top Parmesan ost frisk revet – Her kan også bruges parmesan skorper så der ikke er madspild.

Sådan gør du.

I en stor pande eller stegegryde brunes kanin stykkerne godt i olien.
Tag kaninen op og kom så løgene og hvidløg i og brun til gyldent. Smag til med salt og peber.
Kom citron saften på panden og brug den til at løsne stegerester og kom så fonden ved samen med kaninen.
Kom så kapers og parmesan skorperne på paden (Hvis du bruger skorper, ellers vent med parmesan).

Lad det komme i kog og kom låg på og lad det hele simre i 1 times tid.

Tag låget af og lad det koge yderligere 20 minutter eller indtil saucen har reduceret til halvdelen ca. juster smagen med peber, men pas på med salt hvis du har brugt parmesan skorper.

Drys retten med fint hakkede/klippede purløg og revet citronskræl. Vælger du at bruge almindelig frisk revet parmesan, skal den tilføjes nu i saucen og lige smelte med.

Serveres med f.eks. nye kogte kartofler eller pasta.

Tips: At bruge parmesan skorper er en gammel Italiensk metode til at få disse brugt og undgå spild samt at tilføje smag til saucer