Kanelsnegl – kage

kanelsneglskage

Ingredienser:
Dej:

2 dl kærnemælk, stue temp.
6 spsk smør, smeltet og afkølet
3 store æg
520g mel
50 g sukker
2 ¼ tsk tørgær
1 ¼ teskefulde salt

Fyld:

125 g smør, blødgjort til rumtemper
100 g Brun Farin
2 tsk kanel
revet skræl 1 appelsin
1 lille tsk vanilje sukker

Glasur:

Flormelis
1 tsk friskrevet appelsinskal
1 spsk appelsinsaft
sådan gør du:

Til dejen. Pisk den lunkne kærnemælk og smør sammen. Bland mel, sukker, gær og salt sammen med en røremaskine forsynet med dejkrog. Ved lav hastighed, tilsættes kærnemælk blandingen og æg, bland indtil dejen er fast og glat tilsæt mere mel indtil dejen slipper skålen hvis der mangler.
Læg dejen i en stor, let olieret skål og dække toppen stramt med plastfolie. Lad dejen hæve et lunt sted, indtil fordoblet, omkring 2 timer, afhængig af varmen i dit køkken.
Bland brun farin, kanel vaniljesukker, appelsinskal og sukker i en lille skål, indtil godt blandet.
Når dejen er hævet slåes den ned og rulles ud i 45 x 30 cm stort rektangel. Fordel med remonce jævnt på dejen.ikke for tæt på kanten. rul dejen sammen til en pølse og rul denne på bordet så lang som du kan. Rul dejen sammen i en smurt springform som en medister og klem den ned. Tage en skarp kniv og snit pølsen hele vejen igennem spiralen så den åbner sig under bagning.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Bag kagen ved 190 grader i 30 til 35 min i en varm ovn. Kan gen ska llyde hul når der forsigtigt ankes på toppen. Sørg for at den er jaævn tyk når den klemmes ned i springformen.

Lad kagen afkøle før den tages ud af formen og der kommes glasur på.

Denne kage kan sagten stå i køleskabet til dagen efter i springformen de skal bare ud og temperere før bagning.