Kåltimian gryde

Til 6-8 personer

Ingredienser:

1 lille hvidkål snittet fint
750 g hakket oksekød
75 g bacon
½ Chorizo pølse af de stærkere
2 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret basilikum
1 tsk. rosmarin
1 dåse flåede tomater
2 spsk. ketchup
olie
1 spsk. mel med top
salt
peber

Sådan gør du:

Snit kålet fint. Brun dit bacon og chorizo pølsen af i olien i en stor gryde. Kom kødet ved og brun det af. Når alt er brunet af, kommes det fint snittede kål i gryden og der skrues ned. Kom de flåede tomater ved sammen med ketchuppen. Kom krydderierne i og godt med salt og frisk kværnet peber.

Lad gryden simre i ca. en time, med jævnlig omrørering. Så sigtes melet over kålet og der røres rundt, lad melet tykne den væde der er i gryden og smag så til med salt og peber. Pga. af kålet skal der ret meget salt i.

Server Kåltimian gryde som den er eller med råkost til.