Chokoaldekage – Kakaomælk

mathildekakaokage

Portioner: en lille bradepande

Ingredienser:

250 g blødt smør
500 g sukker
4 æg (str. mellem)
450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
50 g kakao (ca. 1 dl)
4 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
1½ dl yoghurt naturel
2½ dl Matilde kakaomælk
100 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade

Bagetid: Ca.1 time og 10 min ved 175° C

Sådan gør du:
Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vanillesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist. Smelt de to slags chokolade i hver sin skål i vandbad. “Tegn” med smeltet mørk- og hvid chokolade et Matildehoved eller fordel fx den mørke chokolade over hele kagen og “tegn” et smukt mønster med den hvide. Tip: Kagen kan bages dagen i forvejen Frysning: Egnet