Julekrans
Ingredienser:
(14 skiver)
½ pk gær
1 dl mælk
1 æg
50 g margarine
1 spsk sukker
ca 275 g mel
Fyld:
50 g rosiner
½ bg kvark (100g) fromasfreice kan bruges
2-3 spsk sukkerfri marmelade (appelsin, el abrikos)
1 tsk kanel
Sødemiddel svarene til ca 50 g sukker
Pynt:
Æg til pensling
20 g mandelflager
Kanel
Sådan gør du:
Mælken lunes, og gæren udrøres i mælken. De øvrige ingredienser tilsættes, og æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca 30 min, tildækket. Imens røres fyldet sammen, rosinerne kan evt hakkes. Dejen slås ned. Udrulles til størelse er ca 20×40 cm. Fyldet smøres på, og dejen rulles sammen på den lange led. Formes til en krans, der efterhæver i 15-20 min på en plade eller smurt springform. Pensles med æg og drysses med mandelflager og kanel. Bages ved 200 grader i ca 25 min.