Julekaffe

Portion: 4

Ingredienser:

½ vanillestang
1 hel kanel stang
5 hele nelliker
8 dl vand
1 dl malede kaffebønner
4 tsk. cognac
sødemiddel efter smag          

Pynt:
½ dl piskefløde
reven skal af en appensin          

Sådan gør du:          
Vanillestangen flækkes og kommes i en skål med kanelstang og nelliker. Vandet bringes i kog og hældes over. Krydderierne trækker under låg i 1 time.  Krydderierne sies fra vandet og kasseres. Vandet bringes atter i kog. Kaffebønnerne kommes i en stempelkande eller et tragt. Det kogende vand holdes over kaffen.Cognacen fordelse i 4 krus og den færdige kaffe hældes over. Fløden piskes til skum og kommes på toppen af kaffen. Appelsinen vaskes og rives på et råkostjern eller et juliennejern.          

Servering:          
Appelsinskal kommes på toppen af flødeskum som pynt