Jordskok Safran Suppe

375 g Jordskokker
saften fra en halv citron
50 g smør
1 løg fint hakket
1 fed hvidløg knust
1 tsk tørret timian
1 dl. sødmælk
1 stort knips safran
2½ dl. kyllinge boulion
1 dl. fløde
salt
peber
Krydderurter: Basilikum, koriander, persille, purløg eller andet til pynt.
Fyld: feks. bacontern eller kyllinge tern.

Sådan gør du:

Skræld og skrub dine jordskokker, skær dem i tern. Kom dem i en skål med vand og citronsaft for at de ikke bliver brune. Sæt den til side.

Opvarm smøret i en stor tykbundet pande. Kom løg, timian på og brun det godt, løgene skal være bløde men ikke mørke ca. 10 min.

Imens opvarmes mælken i en lille gryde, kom safrannen ved og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 min. pas på det ikke koger over. Dette skal sikre safranen koger ind i mælken.
Lad jordskokkerne dryppe af. Hæld mælken over løgene og kom jordskokkerne ved. Lad det hele komme i kog og lade det simre i 15-20 minutter eller indtil jordskokkerne er møre.

Blend så det hele indtil det er helt glat. Kom tilbage i gryden og kog op og tilføj fløden. Smag til med salt og peber.

Server suppen med bacon tern eller kyllinge stykker feks. Pynt med krydderurter, creme fraiche eller olivenolie dråber