Hyldeblomstsukker

Ingredienser:
60 g rensede hyldeblomster UDEN noget grønt 16-17 skærme
450 g rørsukker eller en anden type sukker

Sådan gør du:
Rens og rib hyldeblomsterne grundigt. De må IKKE skyldes, så mister du en masse smag.
Rens dem godt og spred dem ud på en flade så forlader insekterne dem ret hurtigt.

Kør hyldeblomster og sukker i en foodprocessor/blender/minihakker, det gør ikke noget at der er blomster tilbage så man kan identificere dem.
Spred sukkeret ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Tryk det lidt sammen, hvis du vil lave plader/stykker. Godt spredt hvis det skal være strøsukker.
Tør sukkeret, bag det i ovnen et par timer ved 75˚C varmluft, 50˚C hvis det er natten over.

Så er den bedste løsning at give sukkeret i en morter så det igen bliver ala rørsukkeret var fra start.
Det kan også blendes, men bliver så meget fint.

Hyldeblomst sukkeret kan bruges på en dessert, morgenmad, i kager eller som sukkeret når du skal køre en is.