Kransekage – Henrik’s

Kransekage6

Ingredienser:

500 g marcipan, ren rå
125 g flormelis
1 æggehvide

Sådan gør du:
Flormelis og æggehvide røres sammen (ikke piskes) og æltes derefter lidt af gangen ind i marcipanen, indtil marcipanmassen er helt ensartet og blød. Ælt det godt, og lad det trække et døgn i køleskab. Kransekagemassen formes efter ønskes. Der kan rulles Nougat ind i kransekagestykkerne hvis dette ønskes. Placeres på en plade. Denne plade placeres i ovnen med endnu en plade neden under. To plader hindrer at kransekagen bliver mørkere i bunden pga. det høje sukkerindhold.
Bages ved 250 grader ca. 7 min eller til lysebrune.

Bages ved 250 grader ca. 7 min eller til lysebrune.

Tips: Limoncelllo og Citron version – skal af 4-5 citroner og 10 tsk. limoncello likør se opskrift her tilføres basis opskriften. Giver en fin smag af citron uden at virke for kraftig.

Tips 2: Lakrids version – tilføj basis versionen 10 tsk. fulde Johan bülow rå lakrids pulver.

kransekage2

Husk at skal du lave kransekage byggerier så skal de laves ringe som skal bære meget bages hårdere for at kunne bære.

kransekage1