Hannibals Kaffetærte

Tærtedej.
225 g rød Finax Glutenfri Mel
150 g smør
4 spsk. koldt vand
1/2 tsk. salt
3 tsk. sukker
15 g. kakao

Kaffe cremen.
340 g. sødmælk
225 g fløde
70 g. brun farin
1½ spsk. frysetørret kaffe
1/4 tsk. salt
2 store æg
3 æggeblommer
60 g. sukkker
2 tsk. vanilje ekstrakt

Sådan gør du:

Tærtedejen.
Bland smør, mel, kakao,sukker og salt sammen til en grynet masse.
Tilsæt vandet og rør dejen hurtigt sammen før du lader den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen ud til en flad rund “pandekage” imellem to lag bagepapir. Sørg for at den udrullede dej er stor nok til at dække tærteformen. Læg dejen over den smurte tærteform og tryk den på plads i formen, uden at trykke mere end nødvendigt. Prik dejen grundigt med en gaffel.

Forvarm ovnen til 175º C. Forbag dejen ved 175° C i ca. 15 minutter.

Kaffe Cremen.
Nu skal ovnen være 160 grader. Tærten skal bage midt i ovnen.

Kom mælk, fløde, brun farin, nescafe, og salt i en mindre gryde, opvarm til ca. 50 grader. Ikke over. Ægget tivner ved ca. 55 grader.
Så sørg for at flødemassen er afkølet til godt under 50 grader for at være sikker. Feks. 45 grader.
Der plejer at begynde at være små bobler langs kanten ved 50 grader.

I en anden skål piskes, meget forsigtigt for at undgå skum, æg, æggeblommer, sukker og vaniljeekstrakt sammen. Langsomt hældes under omrøring 2,5 dl. af den opvarmede mælkeblanding, der er afkølet, i æggedelen.
Så skal blandingen sigtes igennem i meget fin sigte, gerne to gange for at undgå æggestrimler, tilbage i resten af æggeblandingen, og røres sammen, igen uden af lave skum. Hæld så resten af flødeblandingen forsigtigt i fra lav højde. Sigt så igen hele blandingen for at fjerne eventuelt æg og skum igen.

Hæld så langsomt og fra lav højde blandingen i tærteformen.
Kom tærten ind i midten af ovnen og bag den nu i ca. 30-40 min. dejen skal gerne have sluppet siderne og fyldet skal stadigvæk være blævret midt i formen, det størkner yderlige under afkølingen.
Den er færdig når den er fast i kanten og blævrer i midten.
Bag den endelig ikke for meget.

Tag tærten ud og lad den afkøle på en rist. Skær den endelig ikke før den er helt kold. Cremen skal afkøles helt.
Når den er helt kold så kan den vente i køleskabet til den skal serveres. Tærten kan sagtens bages dagen før servering.

Server med en klat flødeskum og drysset med kakao, eller server med en klat god vaniljeis.