Gulerodskage med ananas

Ingredienser:

Kagen.
3 æg
180 g smeltet smør
400 g brun farin
220 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
136 g ananas i stykker
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk. kanel
1½ – 2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. salt
100 g valnødder, hakkede
2 dl rosiner

Toppingen.
200 g flødeost
60 g flormelis
1 stang vanille, kornene
3 tsk. fintreven citronskal
3 tsk. citronsaft

Sådan gør du:

Hæld saften fra ananasen. Hak ananasen yderligere ret fint. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Hæld dejen i en springform med midte (randform), formen skal være godt smurt med olie eller smeltet smør. (ca. 22-24 cm i diameter).
Bag i 45 min. ved 180 graders varmluft.

Toppingen:
Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den godt afkølede kage. Kagen skal opbevares på køl til kort før servering pga. af cremen.

Pynt med citronmelisseblade.