Gryderet – Basis opskrift ris og hakket oksekød

basisgryde

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
2 store gulerødder, revet groft
1 stort løg, fint hakket
1 dåse flåede tomater
1 peberfrugt skåret i tern
Krydderier ( efter eget ønske)
Salt
Peber
2 Lauerbærblade
Ris
Vand
Olivenolie

Sådan gør du:

De hakkede løg klares i gryden med lidt olivenolie. Kødet kommes ved og brunes. Peberfrugt, flåede tomater, lauerbærblade og 1 dl. vand tilføjes.
Så skal der krydres, man kan lave en rød version med paprika og chili. Eller en karry version, med tilføjet gurkemeje eller afrikansk version med kanel og spidskommen. Krydder efter eget ønske. Man kan bare nøjes med salt og peber.

Det hele simrer på kom lav varme gerne i 15 -20 min. Hvis simre tiden undlades skal man ikke tilføje den ene dl. vand men mindre, de flåede tomater er nok.
Så tilføjes der en kop ris med to kopper vand til gryden, samt en lille smule bouilion eller ½ terning. Så skal det simre i 15-20 min. Til risene er møre.
I de sidste 4-5 min. tilføjes de revne gulerødder for at holde dem, med en lille smule bid.
Når risene er kogt færdige, smages der til med salt, og er retten klar til servering.
Serveres med salat eller fluetes til

Tips: Retten kan tilføjes grønt efter ønske, som at krydderierne kan ændres. Der kan tilføjes bønner, porer eller hvad man måtte have eller ønske og kan lide.