Kylling – Goansk med ristet kokos (Galina Xacuti) – Indisk Goa

Portion: 4

Ingredienser:

1 kylling (ca. 1,2 kg.) skæres i 8-10 stykker
1 frisk kokosnød, rives.
¾ bruges til kokosmælk,
¼ ristes
5 dl. meget varmt vand
2 spsk. hele korianderfrø
1½ tsk. hele spidskommensfrø
2½ cm. hel kanel, brækket i stykker
6 hele nelliker
Frøene af 5 hele grønne kardemomme
¼ tsk. hele sorte peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. birkes
ca. 1/6 af en hel muskatnød
5-10 hele tørrede røde chili
7 fed hvidløg, skrællede og hakkede
2½ cm. frisk ingefærrod, skrælles og hakkes
1 tsk. stødt gurkemeje
6 spsk. olie
2 store løg. Finthakkede
1½ tsk. salt
½ dl. udtræk af tamarind
4 spsk. hakket frisk grøn koriander

Sådan gør du:
Tag ¾ af den revne kokosnød, hæld 5 dl. meget varmt vand over og bland. Si og stil den udtrukne tykke kokosmælk til side. Kom kokosmassen tilbage i de resterende 3 dl varmt vand og si igen og pres resten af den tynde kokosmælk ud Tag et stykke tamarind på størrelse med en blomme. Kom det i en skål af porcelæn eller rustfrit stål – ikke andet metal Hæld ¾ dl. meget varmt vand over. Lad tamarind-stykket trække i vandet i mindst 30 minutter. Mos derefter stykket i vandet med bagsiden af en ske eller fingrene. Udtræk al tamarinden i vandet på denne måde. Hæld det hele gennem en si over i en anden skål. Massér så megen tamarind gennem sien som muligt.
Tag alle de hele krydderier mærket J og kom dem i en lille stegepande, helst af støbejern. Sæt panden på middel blus. Tørrist hurtigt krydderierne til de afgiver en behagelig duft. Pas på at krydderierne ikke brænder på! Hvis de brænder på, skal de kasseres. Ellers giver de hele retten en bitter smag! Kom de ristede krydderier i krydderikværnen. Mal dem til et fint pulver og kom dem i en skål. Kom resten af den revne kokosnød på den samme pande som krydderierne blev ristede på, og tørrist igen over middel blus under stadig omrøring, til den revne kokos får små brune pletter og kanter og begynder at dufte. Hæld den ristede kokos sammen med krydderierne.