Fudge

fudge

Ingredienser:
400 g (1 ds.) kondenseret mælk
1 dl mælk
450 g lyst rørsukker
125 g smør

Fyld og smagsgiver
150 god mørk chokoalde
40 g nødder groft hakket

Sådan gør du:
Jeg bruger to rugbrøds silikone forme. Kom mælk, kondenseret mælk, sukker og smør i en tykbundet gryde. Bring det hele i kog og hold det spilkogende i 10 min. under omrøring. Hak nødder og chokolade, når sukkermassen er gennemkogt og begyndt at tykne tages den af varmen og piskes igennem, mens den køler. Pisk i 5-10 min. Tilsidst tilsættes den hakkede chokolade og nødderne. Massen fordeles i to brødforme og sættes på øl i en ½ dag før den skæres med en opvarmet kniv. Den udkårne Fudge kan rulles i flormelis for at holde de adskildt. Som smagsgiver kan der bruge lakrids pulver fra Johan Bülow og dermed en sort fudge, eller andre efter hvad der måtte ønskes.