Fødevarers Glykæmiske Index
Glykæmisk Index – sundt eller ej.
Noget af det nyere i forhold til at holde sig slank er mmadens Glykæmiske Index. Mange nyere kure som Dukan Kuren, VBK kuren og tildels også Stenaldermad bruger dette eller udelukker ødevarer som har dårligt glykæmisk index.
Hvad er fordelen så ved fødevarer med lavt glykæmisk index. Lavt glykæmisk index giver mindre appetit og længere mæthedsfornemmelse. Dette hænger sammen med hvordan kulhydraterne påvirker dit blodsukker. der opnås – langsom frigivelse af insulin, hvorved man undgår sukkertrang; nedsat appetit efter et måltid; længerevarende energi og lavere risiko for hjertesygdom og diabetes
Derfor er det glykæmiske index vigtigt i forhold til at holde ens blodsukkerniveau stabilt, i forbindelse med vægttab. Det er derfor man også anbefaler at man spiser 3 hovedmåltider og tre mellemmåltider i løbet af dagen. Det medvirker til en jævn fordeling af sine måltider og man vil ikke opleve voldsomme dyk i mæthed, og derved kan man lettere holde sig på måtten. Derfor er valget af kulhydrater en vigtig medhjælp ved vægttab.
Som det ses af ovenstående graf så er problemet med fødevarer der har højt GI (glykæmisk Index) at mæthedsfornemmelsen i form af et påvirket blodsukker er kort og voldsom. Og hvad værre er at man ender ud med at lavere blodsukker end før man sppiste disse kulhydrater og dermed mere sulten end da man spiste. Modsat har med med de fødevarer der har et lavt GI en længere varende mæthedsfornemmelse og ender ikke ud i at man havner under der hvor man begyndte, med sit blodsukker niveau.
Link: Glykæmisk index på en række fødevarer.
Dette kan være en vigtig del af de værkstøjer som kan hjælpe i slanke øjemed. Sammen med skemaet omkring protein indhold som du også finder på siden og så små portioner ofte så er man godt på vej.