Flanksteaks hjul

rulledflank1
Ingredienser:

Flanksteak – her er brugt en fra Brugsen og deres Namibia kød
Soltørrede tomater i olie
Pinjekerner
Haydari – Pesto agtig fra Netto (kan erstattes af forskellige pestoer)
Vesterbotten ost (kan erstattes af mozarella eller parmesan)
salt
peber

Sådan gør du:

Bank din flank steak ud sådan at den bliver bred nok til at rulle. Længden skal også gøres længere. Når den er fladet ud så det passer drysses den med salt og peber. Så ligges der soltørrede tomater på der er dryppet godt af. Så et lag Haydari og derefter drysses der pinjekerner over. Til sidst med en skrælle kniv kommes der flager af vesterbotten osten ud over.

rulledflank2

Så rulles det hele stramt sammen, og snøres godt og stramt. Start med at lukke begge ender og derefter, med fyldet fordelt i hele stegen strammes den med snor jævnt over det hele.
Midt i hver rulle stikkes der så en kødnål eller et bambusspyd der har ligget i blød.
Så ligges stegen i en stegholder og sættes i en foliebakke. I bakken hældes der er god barbecuesovs samt en god skvæt fløde. Så sættes det hele på grillen ved ca. 225 grader indtil stegen er 54 grader indvendigt, de sidste 5-10 minutter tages stegholderen ud af foliebakken og sættes direkte på grillen sådan at stegen brunes godt af.

rulledflank3

Den kan sagtens laves i ovnen også ved 225 grader i en bradepande, gerne på varmludt for at få den brunet af, til sidst.

Når stegen er på 54 grader tages den af grillen og ligges på et skærebræt for at trække 10-15 minutter. Så skæres den igennem efter hver kødnål for at få en rulle med nål i for at holde på den.

rulledflank4

Her er Flanksteaks hjul serveret med Bulgur der er kogt med rødløgtern og peberfrugttern. Sovsen er lavet på en barbecuesovs der er baseret på Chipotle og brombær så den er svagt sød med Chipolte smagen i baggrunden.