Fedtfattigt Æble Kanel brød

Giver 15 skiver, smager alletiders med smør på.

Ingredienser:

4 dl hvedemel
4 dl Fuldkornsmel
1½ tsk kanel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
1 æg
4 æggehvider
4 dl sukker
2,5 dl æblemos (usødet)
1 spsk vanilje essens
3 hakkede æbler, med skind (Granny Smith eller lignende)

Sådan gør du:
Bland mel, kanel, bagepulver, salt og bagepulver sammen i en mellemstor skål. I en stor skål slå ægget og hvide, sukker, æblemos og vanille. Rør de tørre ingredienser sammen, efterfulgt af æbler. Rør rundt indtil bare kombineres. Jeg bagte den i en lidt større end normalt brødform, let smurt, og havde nok mix tilovers 8 mini-muffins. Denne kombination giver rigtigt gode muffins, samt æblekanel brød. Bag muffins i ca 20-30 minutter eller indtil færdige i en 180 grader varm ovn. Bag brødet i 1 time i en 180 grader varm ovn.