Chokoladekage – Engle

Portioner: 1

Ingredienser:

Bund:

100 g. smør
100 g. god mørk chokolade
2 æggehvider
200 g. sukker
2 æggeblommer
korn af 1 stang vanille
fint revet skal af ½ appelsin
frispresset saft fra 1 appelsin
150 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æggehvider

Fyld:

2 æggehvider
1 spsk. sukker
100 g. god mørk chokolade
2 æggeblommer
1 stang vanille
2 dl. piskefløde

Overtræk og pynt:

100 g. god mørk chokolade
1 dl. piskefløde

Sådan gør du:

Til bundes smeltes smørret uden at det tager farve. Smelt chokoladen. Piskæggehviderne næsten stive, tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk til de er helt stive. Hæld det varme smør i en skål, tilsæt sukkeret, og pisk til en let, karamelliseret masse, til sukkeret er opløst. Afkøles let, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Rør vanillekorn og den smeltede, let afkølede chokolade i. Rør appelsinsaft og skal i. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Vend de stiftpiskede hvider i, og kom dejen i en smurt, sukkerdrysset form på ca. 22 cm i diameter. Bag bunden på nederste rille i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50 min. til den er gennembagt.

Afkøl og del i 3 bunde. Til fyldet smeltes og afkøles chokoladen, og æggehviderne piskes som i punkt 1. Pisk fløden til skum. Rør chokoladen med æggeblommer og vanillekorn, vend først flødeskummet og derefter æggehviderne forsigtigt i. Læg en bund i formen, fordel halvdelen af moussen over, dæk med den næste bund, resten af cremen, og læg den sidste bund på. Dæk kagen til, og lad den hvile natten over