Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos

Enebargryde

 

 

 

 

 

 

 

 

Portion: 4-6

Ingredienser:

1 kg. skært svinekød
50 g. smør
6 enebær
½ tsk. tørret Rosmarin
1/4 l. piskefløde
2 dl. creme fraiche
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
kulør
evt. jævning

Kartoffelmos:
750 g. kartofler
50 g. smør
½ dl. piskefløde
2 æg
1 dl. hakkede hasselnødder
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsaæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min. Smag til og tilsæt kulør. Retten skal fremstå lysebrun og kan tilsættes jævning. Kartoflerne skrældes og skæres i mindre stykker og koges godt møre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en af gangen og pisk mosen godt igennem bagefter. Tilsæt hasselnødder og smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i 4 – 6 smurte portionsforme, og bag dem midt i ovnen og server straks. Bages i ca. 25 min. ved 225 grader.