Elgmule i gélé

Ingredienser:
Næste gang du sidder i en bil (Mercedes fx.) der ikke klarer elgtesten, så husk denne opskrift.

1 Overkæbe, fra en elg
1 Stort løg
1 Fed hvidløg
1 Teske salt
1/2 Teske peber
1/4 Kop eddike
1 Brev sylte krydderi

Sådan gør du:
Man tager en elg og skærer overkæben af dyret lige under øjnene. Placer kæben i en gryde eller rettere et kar! Hæld vand i karret til kæben er dækket og kog i 45 minutter. Fjern kæben og hæld koldt vand over. Fjerne pelsen, dette gøres ved, at hårene plukkes. Vask kæben grundigt i koldt vand til der ikke er mere pels. Placer kæben i en gryde og hæld koldt vand over. Kom løg, hvidløg, krydderier og eddike i vandet. Kog op og lad det simre til kødet er mørt. Lad det stå køligt natten over. Skær kødet fra knoglerne og fjern brusk. Der vil være to slags kød, lyst kød fra næsen og mørkt kød fra kind og læber.
Skær kødet i strimler og læg det lag på lag på et fad. Det ene lag bestående af lyst kød, det næste lag af mørkt kød etc. Opvarm den fond som kødet lå i natten over og hæld det kogende over kødet på fadet. Lad det stå koldt til fonden er stivnet og blevet til gelé. Skær i skiver og server koldt.