Confiteret andelår

confiteretandeloer

4 andelår på ca. 200 g stykket.

Første dags saltlage:

Pr. andelår skal der bruges:
1 tsk salt
1 tsk. sukker
½ tsk. Urtegården Chai sukker
1 enebær
2 fed hvidløg
1 stor stilk frisk timian (bladene)
3 sorte peberkorn
1 knips Ras el Hanut

Sådan gør du:
Gnid andelårene med ovenstående saltlage og lig dem i et fad med film tæt lukket om det. Sæt dem i køleskabet natten over.

Anden dag confitering:

andelårene
2 stk. lauerbærblade
6 peberkorn
2 fed hvidløg
1 stk. kanelbark (4 cm.)
2 stk. nelliker
7-8 dl. andefedt
Timian stilke

Sådan gør du:
Fedtet kommes i en gryde og smeltes. Der kommes 2 lauerbærblade i og 6 peberkorn. Kanel, hvidløg og nellike kommes ved.
Andelårene tørres grundigt af for salt og ligges i en støbejernsgryde eller ildfastfad med timianstilkene. Fedtet hældes over.
Andelårene og timian skal være dækkede helt af fedt. Der laves et låg af bagepapir som er klippet til at passe i form til din gryde eller ildfastefad.
Gryden sættes i ovnen ved 140 grader i en time og derefter skrues der ned til 100 grader i 2 timer eller feks. 3 timer hvis de er større end 200 g.

Så tages andelårene ud af ovnen og tages over i en skål. Fedtet sigtes over andelårene og sættes i køleskabet, eller serveres straks.


Her kan de holde sig i mindst 1-2 måneder så længe der er dækket af fedt.

Når de skal bruges tages de op og skrabes forsigtigt rene for fedt. De er meget møre så man skal være forsigtig. De brunes af på en pande med fedt og ligges i et ildfast fad og kommes i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter for til sidst af få grill indtil skindet er sprødt.

Confiteret andelår kan serveres som en frokostret til at gnave af eller som en utraditionel juleaftens mad. En julefrokost eller på mange andre måder.

Confit-de-Canard

Ovntider og andre dele er inspireret af www.klidmoster.dk