Chokoladekage – Øl

Chokolate_beer

Ingredienser:

125 g smør
125 ml mørl øl
125 g mel
1 tsk bagepulver
40 g kakaopulver
½ tsk natron
125 g sukker
75 ml milk
1 æg, pisket let med en gaffel
1 tsk. vanilje ekstrakt
50 g chocolate 70%, i småstykker

Sådan gør du:

Forvarm ovnen på 180 grader og smør en stor brødform. Kom smør, øl i en gryde på lav varme og smelt smørret. sigt mel, kakaopulver natron og bagepulver i en skål. Tilføj sukker, mælk, æg, vanilje ekstrakt, chokolade og den smeltede smør blanding, bland godt.
Kom dejen i den forberedte form og bag i den forvarmede ovn i ca. 50 min. En strikkepind i kagen skal komme ud ren.
Køl af i formen i 10 min. og køl helt af på en rist eller server den lun.