Chokoladekage – med svesker og spiritus

Chokoladesveskeromkage

Ingredieser:

150 g stenløse svesker
2 dl. spiritus – Rom, Cognac, Kahlua, vælg din smag
240 g 77% kako chokolade
200 g smør
5 æggeblommer
5 æggehvider
100 g sukker
150 mandler – blendet til mel
1 knips havsalt

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader. Mal mandlerne, men ikke så længe at de bliver til marcipanmasse. Smør en springform ca. 20-22 cm.

Over et vandbad smeltes chokoladen og smørret. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Sæt det til side og afkøl en smule. I en anden skål piskes æggeblommerne med halvdelen af sukkeret hvidt og jævnt. Bland chokoladen og mandlerne i blommerne sammen med de spiritus opblødte svesker og salt.

Pisk æggehviderne med den sidste halvdel af sukkeret stift. Fold dem forsigtigt i æggeblomme og den hakkede mandel blanding. Kom dejen i din springform og bag den i ovnen ved 180 kr. i ca. 30 min. Kagen må meget gerne være blød i midten men ikke flydende.

Server med en god vaniljeis eller frugt.