Chokoladekage – Den du ved nok glutenfri

Ingredienser:
Kagen:
100 g abrikosmos eller æblemos
100 g smør
2 spsk. knuste hørfrø
5 spsk. vand
100 g rørsukker
2,5 dl sødmælk
2½ spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
200 g glutenfri mel feks. finax den røde, eller 30 g fuldkorns rismel, 40 gram alm. rismel, 70 g sorghummel og 60 g kartoffelmel.
1 tsk. xantangum
50 g havremel

Topping:
150 g smør i store tern
125 g kokosmel
175 g flormelis
½ dl stærk kaffe
2 spsk kakao
1 tsk. kanel
1 knivspids salt

Kakaoglasur:
150 g smør
5 spsk færdiglavet kaffe
2 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
100 g kokosmel
275 g flormelis

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader ovn.

Bland hørfrøen sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med æblemos og sødmælken.
Bland de tørre ingredienser ned i det våde igennem en sigte og vend det sammen.

Smør en ca. 22 cm springform med smør eller beklæd den med bagepapir.

Kom dejen i formen og jævn det godt ud gerne OP imod kanterne for at undgår en kuppel efter bagningen.
Sæt kagen i ovnen. Bag kagen i 40 minutter eller til en strikkepind kommer ren ud.

Lad kage afkøle helt.

Kakaoglasur:

Kom alle ingredienser til kakaoglasuren i en gryde og smelt det sammen ved lav varme.
Fordel toppingen på den helt kolde kage og lad det sætte sig inden der skæres i kagen.