Chokoladekage – Bailey

Ingredienser:

250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg (str. mellem)
450 g hvedemel (ca. 7½ dl) Eller Finax den røde glutenfri
50 g kakao (ca. 1 dl)
4 tsk bagepulver
4 tsk vanillesukker
1½ dl creme fraiche
3 dl Bailey
200 g mørk chokolade eller Callebut hvid chokolade med karamel

Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 175 grader.

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig.
Bland mel, kakao, bagepulver og vanillesukker sammen. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med creme fraiche og bailey.
Bagetid: Ca.1 time og 10 min ved 175° C
Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Lad den afkøle 10 min.

Løft den forsigtigt ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad og pynt kagen.