Kanelsnegle – Chokolade

kanelchokoladesnegl1

Ingredienser:

Snegle:

25 g. gær
1 dl. letmælk
50 g. smør Smeltet
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. sukker
250 g. hvedemel

Fyld:
60 g. blødt smør
4 spsk. muscovadosukker
50 g. finthakket mørk chokolade
50 g. revet marcipan

Topping:
½ dl. mørk sirup
½ dl. Muscovadosirup
50 g. smør
½ dl. muscovadosukker
25 g. hasselnødder
25 g. pistacienødder
4 spsk. kokosmel

Sådan gør du:

Varm mælken så den er lunken. Smuldre gæren i mælken, og rør. Pisk ægget i, og tilsæt kanel og sukker. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Rul dejen ud, og fordel fyldet på den. Rul dejen stramt sammen til en pølse. Skær den i 10-12 stykker, og sæt dem i lille bradepande. Lad dem hæve i 20 min., og bag dem ved 180 grader i 20-30 min. Laver man feks. dobbelt portion skal de bage tættere på 30 min. Og vil man have dem sprødere også oppe imod 30 min. Smelt topping ingredienserne, minus nødder og kokos, sammen i en gryde.
Hæld massen over de varme snegle, og drys med de hakkede nødder og kokos, og bag yderligere 5-7 min. mere i ovnen.
Lad dem afkøle til stuetemperatur.

kanelchokoladesnegl2