Chili – Chokolade Gullasch

Ingredienser:

4 personer

600 g okseklump i tern
2 spsk. olivenolie
2 løg i tern / 240 g
4 fed hakkede hvidløg / 20 g
1 rød chili meget fint hakket/ 10 g
¾ l. vand
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
4 porrer i 3 cm skrå skiver/ 400 g
4 gulerødder i 2 cm skrå skiver / 300 g
30 g chokolade med 55 % kakao mindre ved højere %
1 dl vand
20 g hvedemel

Sådan gør du:
Løg, hvidløg og chili svitses i gryde i 1 spsk. olie til løgene er klare. De svitsede grøntsager tages op af gryden. Kødet brunes i 1 spsk. olie til det har taget farve, de ristede løg og chili tilsættes sammen med vand salt og peber og retten småkoger i 1- 1½ time, pas på væden ikke koger fra. Når kødet er tæt på at være mørt tilsættes porrer og gulerødder og retten koger yderligere i 7- 10 min. Hvedemel og vand røres til jævning og retten jævnes, chokolade tilsættes og retten koger igennem. Til retten kan serveres quinoa, hel byg, ris eller kartoffelmos Energi % fordeling 1 portion indeholder 1530 KJ Protein 36,4 g Fedt 12,8 g Kulhydrat 21,2 g