Cheeseburger suppe
8 personer.
Ingredienser:
700 g hakket oksekød (ikke for fed)
1 dåse flåede hakkede tomater (ikke for meget af væden.)
1 liter god kyllingebouilion
1 liter kartofler i tern 1 x 1 cm.
200 g cheddar revet ost – gerne en lagret og lidt stærkere en
50 g vesterhavsost (eller anden hård skarp ost)
2½ dl, fløde
2 mellem store gulerødder i tern
1 grøn peberfrugt i tern
25-30 g mel
3 fed hvidløg
1 tsk. oregano
2 stilke bladselleri i små tern
1 stort løg
½ tsk. chilipulver
salt (vurder hvor meget i forhold til salt i dine oste.)
peber
hårdstegt bacon tern til pynt
Sådan gør du:
Kom det hakkede kød, tomater, kartofler, gulerødder, peberfrugt, løg, selleri, og hvidløg i en slow cooker (eller alm. gryde.) Hæld kyllinge boulioon over.
Krydr med chilipulver, salt, peber og rør det sammen. Lig låg på og tænd på høj og kog i 4-5 timer eller indtil grøntsagerne er møre. Laver du det i en alm. gryde skal det simre ved svag varme indtil det hele er mørt.
Rør melet i fløden indtil alle klumper er væk. Kom så blandingen i slow cookeren (eller gryden) sammen med osten.
Rør det hele sammen og tilbered i yderligere 20-30 minutter. (mindre hvis det er i en alm-. gryde.)
Øs så op i suppeskåle og smovs det så pyntet med de hårdstegte bacontern og revet ost.
Bliver suppen for tynd til dig kan den jævnes med lidt maizena til sidst.