Carnitas – Mexicansk pulled pork

Ingredienser:
3-4 kg svinekød nakkekam
2 spsk olivenolie
salt
peber
1 stort løg i kvarte, eller to små
3 fed hvidløg
2 store appelsiner
1 lime
2,5 dl. kylling bouillon
1 spsk. knust chilipulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 laurbærblad
1 rød peber
2-3 springløg

Sådan gør du:

Skær nakkekammen i store bidder (ca. 8×8 cm). Krydr med rigeligt salt og peber.

Opvarm en stor pande og tilsæt olivenolie. Brun svinekødet i små portioner.

Brug en grøntsagsskræller til at skære 4-5 striber skorpe af appelsinerne og 3 strimler af lime. Pres saften fra appelsinerne og limen.
Anbring svinekød, citrusjuice, skræl og krydderier i en slowcooker med kyllinge bouillon og løg.

Kog på højt i 4-5 timer eller lavt i 8 timer, i din slowcooker, indtil svinekødet er mørt. Kasser laurbærbladet.
Kan også laves i stegeso ved 125 grader i 4-6 timer, indtil meget mørt.

Tænd ovnen på grill. Træk svinekødet i store bidder, og læg det i et enkelt lag på en stor plade. Dryp en lille smule juice over. Kom en fint hakket rød peber over sammen med dine hakkede springløg. Grill 4-5 minutter, eller indtil toppene er sprøde.

Vend kødet om, og tilsæt en smule mere juice fra slowcookeren. Grill igen 4-5 til toppene bliver sprøde.

Man  skal opnå disse brune sprøde spidser på kødet.

Man skal opnå disse brune sprøde spidser på kødet.

Ske resten af juicen fra slowcookeren over kødet.
Server i tortillas eller tacoskaller med dit yndlings grønt.

Opskriften i ren tekst.

Sådan gør du:

Skær nakkekammen i store bidder (ca. 8×8 cm). Krydr med rigeligt salt og peber.
Opvarm en stor pande og tilsæt olivenolie. Brun svinekødet i små portioner.
Brug en grøntsagsskræller til at skære 4-5 striber skorpe af appelsinerne og 3 strimler af lime. Pres saften fra appelsinerne og limen.
Anbring svinekød, citrusjuice, skræl og krydderier i en slowcooker med kyllinge bouillon og løg.

Kog på højt i 4-5 timer eller lavt i 8 timer, i din slowcooker, indtil svinekødet er mørt. Kasser laurbærbladet.
Kan også laves i stegeso ved 125 grader i 4-6 timer, indtil meget mørt.

Tænd ovnen på grill. Træk svinekødet i store bidder, og læg det i et enkelt lag på en stor plade. Dryp en lille smule juice over. Kom en fint hakket rød peber over sammen med dine hakkede springløg. Grill 4-5 minutter, eller indtil toppene er sprøde.

Vend kødet om, og tilsæt en smule mere juice fra slowcookeren. Grill igen 4-5 til toppene bliver sprøde.
Ske resten af juicen fra slowcookeren over kødet.
Server i tortillas eller tacoskaller med dit yndlings grønt.