Brontosaurus Steak med Bearnaisesmør

Dette er en test af Coops nye Brontosaurus Steaks som er kommer på markedet nu i denne grill sæson. 400 g oksebov klump steak som er US meat og lagret i 28 dage.
Ikke en typisk bøf udskæring her hjemme i Danmark og slet ikke i en 28 dages modnet variant. Umiddelbart ville mange sige at det ikke er en god bøf.

Derfor har jeg her lavet 2 stk. en i Sous Vide i 120 min. ved 54 grader. Og en på grillen ved 250 g i 5 min. på hver side, i intervaller af 2½ og så vendes.

Ingredienser:

Brontosaurus Steak
Stor bagekartoffel
Bakkedal Bearnaise smør

Sådan gør du:

Bagekartoflerne er skrubbet og skåret med et kryds. så er de smurt i olie og drysset med salt. De har fået 5 kvarter ved 200 grader i ovnen.

Som beskrevet har den ene bøf først fået 2 timer i Sous Vide ved 54 grader. Så er den blevet drysset med salt og peber. Og er derefter grillet ved fuld varme i 1 minut på hver side.

Den anden bøf er drysset med salt og peber. Og så grillet i 4 gange 2½ minut med en vending imellem hver gang. Bøfferne skal hvile 5-10 miin når der er grillede. Så skal de skæres i skiver ligesom en Flanksteak. Serveres som på det øverste billede, med grønsager efter eget valg.

På tallekenen ovenfor er der 3 skiver af den grillede bøf nederst og 4 af den fra Sous Viden øverst i billedet. De bagte kartofler er klemt for at åbne dem og serveret med groft salt og en generøs klat af Bakkedal Bearnaise smøret. Dette smør er en geni streg med en god kraftig smag a estragon som passer rigtigt godt til bagtekartofler.

Her var konklusionen at det er en god bøf. Meget smag og reelt kød. Og bliver den lavet ordentligt så er den faktisk også god mør. Det bliver aldrig til en mørbrad, men den har så også tilgengæld meget mere smag.
Forskellen på den rent grillede eller den der var i sous vide først er ikke væsentlig. Den fra sous viden er mere jævnt stegt og er en anesle mere mør. Men så tilgengæld har den fra grillen en anelse mindre mørhed men så tilgengæld en kraftigere smag. Alle omkring bordet her var dog enige om at forskellen var så minimal at ved blindsmagning var det meget svært at identificere de Brontosaurus Steak med Bearnaisesmør fra hinanden.
Dette er ikke kød der skal have for længe på grillen, så blivet de sejt og kedeligt med det samme.