Brisket – Røget, Grillet og Braiseret asian style

brisket-asianstyle

Ingredienser:

2 løg i kvarte
5 cm frisk ingefær
6 fed hvidløg
2 tsk koriander frø knuste fint
1 dl. Jack Daniels whiskey
1 dl. tør sherry
½ dl. Fransk Kastanielikør
4 spsk. soya sovs
4 spsk. brun farin
2 L. Kanterel boulion
2 spsk. oyster sovs
4 spsk. ris vins eddike
2 stykker kanel
2 stjerne anis
3,5 kg. Brisket
150 g. hårdrøget bacon i meget små tern

Til salaten:

2 spsk. ristede sesamfrø
2-3 store gulerødder snittet i julienne
½ blomkål i små rosetter (Råt eller svagt dampet)
2 æbler i små tern
Den indkogte sovs.

Sådan gør du:

Jeg starter med at give min Brisket 1½ times koldrøg i wsm’en med bøgesmuld og Hickory chunks. Du kan også vælge at lave det hele i ovnen. Uden røg, men i de samme tidsrum ved 160 graders varme. Og så skal kødet brunes rigtigt godt af i gryden.

Så tændes din Weber Q300 op på fuld knald. Rist kødet godt af på alle sider, især fedt siden. Tag kødet af og kom det i et ildfast fad med låg eller i en støbejernsgryde. Skru grillen ned på 150 grader laveste temp på yderste ring.

Blend løg, ingefær, hvidløg og koriander frø i en foodprocesser indtil det er godt blendet og en ensartet masse. Rist denne blanding godt af på en pande imens der omrøres. Det er færdigt når det begynder at sætte sig fast i panden og det er blødt. Ca. 10 min.

Kom Whiskeyen, sherry og Kastanielikøren i og lad det boble op og alkoholen dampe af. Tilføj soya sovsen, den brune farin, boulionen, østers sovsen og risvins eddiken. Lad det koge op og kom så kanel stykkerne i sammen med stjerne anisen. Tilføj bacontern til det ildfaste fad. Hæld sovsen over din Brisket i det ildfaste fad.

Lad din Brisket stå og simre i 4-5 timer. Den skal være meget mør. den bliver ikke tør da den er dækket af din Braiserings væske.
Når kødet er klart, tages det op og ligges til side med et viske stykke over. Den resterende væske koges ind til halvdelen eller mere. Den skal gerne blive tyk og karamelliseret. Den kan tyknes med maizena. Dine grønsager dækkes med den indkogte sovs og drysses med ristede sesamfrø.

Det hele serveres som det er eller med nudler til.

Tips: Brisket – Røget, Grillet og Braiseret asian style kan også laves i ovnen.