Bogrács Gulyás, Ungarsk gullasch

Portion: 4

Ingredienser:

2 spsk. fedt
3 – 4 store løg
5 fed hvidløg
5 spsk. rosen paprika
1 kg. okseskank eller ossu buco
½ tsk. kommen
1 l. bouillon
½ tsk. salt
sort peber
2 store kartofler
½ kg. tomater
2 store grønne peber
1 tsk. merian
Smag til efter behag med chili eller rigtig stærk ungarsk paprika

Sådan gør du:
Varm fedtet op og svits de hakkede løg og de knuste hvidløgsfed, til løgene er klare. Tag gryden fra varmen og rør paprikaen i. Tilsæt kødet der er skåret i ca. 3 – 4 cm. store stykker. Kom bouillon, kommen salt og nymalet peber i. Lad det koge op. Læg låget på. Retten skal små snurre i ca. 1 time, til kødet er næsten mørt. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Tomaterne skoldes, så skindet kan flåes af, og kærnerne kan evt. fjernes. Tag indmaden ud af de grønne pebre og skær dem i stykker. Kom de hakkede tomater, pebre, kartofler og merian i gryden. Kog retten yderligere 20 – 25 min, til kartoflerne er møre.