Bobotie (Sydafrikansk)
Portion: 4
Ingredienser:
Sydafrikansk national spise
2 skiver hvidt sandwich brød
500 g hakket oksekød 10 %
1 æg
2 tsk madolie
2 tsk varmt vand
2 tsk sukker
2 tsk citronsaft
1 stort løg fint snittet
1½ spsk. Karry
1 tsk gurkemeje
4 nelliker, stødt
1 fed hvidløg
50 g mandelsplinter
3/4 dl lyse rosiner
3 spsk chutney
salt og peber
2 ark optøet filodej
25 g smør
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 175 grader. Læg toastbrødet i blød i en skål med koldt vand. Kom kødet i en anden skål. Rør det hakkede løg, krydderrier, mandel, rosiner, chutney, sukker, æg, citronsaft,hvidløg, salt og peber i kødet. ´Tag brødet op, pres vandet ud med let hånd, og bland brødet i kødet, til det bliver en jævn fars. Læg filodejen på en bradepande. Fordel den rå fars midt på dejen, fold dejen over, rul sammen og fold endestykkerne ind. Pensl med smeltet smør, og bag Bobotien midt i ovnen til den er gennembagt på ca. 40 min.
Tag Bobotien ud, og skær den i stykker.
Serveres med ris og salat.