BBQ Ribben

Kød
ca. 2 kg ribben/revlsben (her i en speciel udskæring som slagteren kaldte tilskåret revlsben.)

Rub
1 dl. brun farin
2 spsk. løgpulver
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. oregano
1 spsk. urtesalt (alm. groft salt kan også gøre det.)
1 tsk. Chilipulver eller Cayennepeber (Efter ønske og om man ønsker det stærkt.)

Sådan gør du:

Bland rub krydderierne og rub dit kød. Lad det gerne trække natten over.

Lige før næste skridt har jeg drysset overfladen med lidt paprika og et grillkrydderi med den grad af chili i som jeg ønsker her. Her kan man selv vælge hvad og hvor meget man putter på af de røde krydderier. Her skal børnene spise med så det bliver ikke så meget.
Så ligger jeg kødet i smokeren og giver det røg i 1½ time. Her er det whisketønde træ og et par grill briketter for at give røg og ikke ret meget varme.

ribs07

Så kom jeg mere kul på og fik varmen op på 110 grader. Der stod kødet i 4 timer. Efter 3 timer kom jeg sølvpapir under kødet for at ikke det skulle bliver for sort på undersiden.
Den sidste time tog jeg vandfadet ud af smookeren og lod temperaturen stige for at få stege skorpe på kødet.
Igennem den sidste time blev der penslet med rigeligt af BBQ saucen “Show Me”

“Show Me” BBQ saucen er udviklet af Harry Berrier og frue i 1970’erne. Det blev lavet i meget små portioner i deres privat hjem. De mente ikke der var noget på hylderne i butikkerne som var spiseligt eller med et indhold som ikke var tilsætning eller kunstigt. Harry Berrier, professor emeritus i clinical pathology og toxicology døde i 2013, 95 år gammel.
Harry’s kone og en gruppe under en fond oprettet af Missouri Department of Conservation fortsætter produktionen i deres hjem i meget små portioner og sælges via en facebook side. Hvis man er heldig og kan få det. “Show Me”

Dette er en kælder lagret og 4 år gammel, som venligst er sponseret af en Svensk Grill Chef til EnHimmelskMundfuld.

Når kødet var 82 grader i kernetemp. kom det af grillen og stod i ca. 15 min. for at samle sig. Så skåret imellem hvert ribben med et ben i hvert stykke. Og her serveret med halve kartofler og gulerødder der er bagt i ovnen i en time dryppet med olie og drysset med salt og rigeligt parmesanflager.