Bacon jam

Denne Bacon Jam er en slags meget baconsmagfyldt marmelade til at komme i en burger, som tilbehør eller til grillmad.
Portionen er ret lille så er man meget glad for bacon kan man sagtens lave dobbelt og skulle det utænkelige ske at der er noget tilbage kan det sagtens holde sig i køleskabet i flere dage.

Ingredienser:

200 g bacon i stykke gerne tørsaltet god bacon. Skåret i tern.
½ stort løg
1 fed hvidløg
55 gram æble i små tern, gerne et syrligt fast æble
1/4 tsk. kanel
2 spsk. vand
2 spsk. mørk rom
2 spsk. brun farin
2 spsk. æblesmør (se opskrift her.) (kan udskiftes til anden sukkerholdig marmelade, sirup, osv.)

Sådan gør du:

Skær baconet i tern og steg det i en tykbundet pande indtil fedtet begynder af skille fra og bruningen er begyndt. Det tager op imod 10 minutter. (Væden på panden skal være fordampet.)
Hak løg og hvidløg fint, skræl æbler og skær det i fine tern også.
Tilføg løg, hvidløg og æbler til panden og lad det stege med i yderligere små 10 min. Baconnet skal være sprødt, løgene begyndt at brune og æblerne møre.

Kom så kanel, æblesmør, vand og rom ved og når det igen steger skal der skrues ned til at det kun lige simrer.
Lad det nu simre indtil det bliver en klistret samles masse som ligner en tyk marmelade.

Lad så alt overflydende fedt dryppe fra og kom det i et glas. Det overskydende fedt skal dryppe helt af ellers kommer der et lyst fedtlag på din bacon jam når den afkøler.

Serveres som sandwich fyld, tilbehør på en burger, eller tilbehør til grillretter. BAcon jam kan også bruges til at smagssætte en salat.