Andelår langtidsstegt i orange

Ingredienser:

Anden:
4 andelår, med skins men trimmer for fedt
2 appelsiner, saften
2 kanel stænger knækket i stykker
1 tsk vanilje ekstrakt
10 pebeerkorn

Sauce:
Saften fra panden
2 appelsiner, saften
salt
peber

Salat:
4 gulerødder, skrællet
1 appelsin, saften
2 tsk. timian, gerne blomster og blade
1 tsk. balsamico eddike
1 tsk. olivenolie
salt
peber

Sådan gør du:

Anden:
Med en spids skarp kniv stikkes der huller i andelårenes skind over det hele. Mariner andelårene i appelsinjuicen, kanelstængerne, vanilje og peberkornene natten over.
TIlføj gerne appelsin resterne i marineringen.

Forvarm ovnen til 120 grader.
Placer andelårene på en rist med skindsiden nedad. Kom en kanelstang, nogle peberkorn fra marinaden oven på hvert andelår oven på hvert andelår. Gem marinaden til at smøre/dryppe andelårene med.

Kom risten i ovnen tæt på toppen og kom en bageplade ind under risten for at opsamle safterne. Bag andelårene i 3 timer (indtil næsten møre). Ske safterne sammen med marinade over lårene hver halve time.
I den sidste halve time skal lårene ligge med skindsiden opad for at skindet bliver sprødt, her skrues der op for varmen til 200 grader.

Hæld fedtet fra bagepladen, igennem en sigte og bland med saften fra appelsin. Smag til med salt og peber og opvarm det i en lille gryde.

Salat:
Skræl gulerødderne for deres yderside. Og skræl så hele guleroden op i skræller. Bland med appelsin juice, olie, balsamico eddike og salt og peber sammen og hæld over gulerodsskrællerne. Lad dem stå i køleskabet i en halv time og marinere.
Tag gulerødderne ud af køleskabet og bland timianen i gulerodsskrællesalaten.

Anretning:
Fordel salaten på 4 tallerkener, placer et andelår over på hver portion salat.
Og hæld så sauce over hver portion.