Ananaskage – Upside Down

upside-dowm-ananaskage2

Ingredienser:

Til topping i bunden af formen:
50 g. blødt smør
20 g. brun farin
30 g. rørsukker
7 ananansskiver (gem saften.)
20 g. kokosflager (Gem lidt til pynt.)
Amarena kirsebær

Til kagen:
100 g. blødt smør
100 g. rørsukker
100 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Vanilje ekstrakt
2 æg
2 spsk. ananassaft fra dåsen

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm.
Til toppingen røres smør og de to slags sukker sammen til det er cremet og godt blandet.
Smør denne blanding jævnt rundt i bunden af en springform på ca. 21 cm. og ca. 1-2 cm op ad siderne.
Arranger dine ananasskiver oven på sukkerlaget. En i midten og resten uden om.
Kom et Amarena kirsebær i hullerne og imellem. Drys de fleste af kokosflagerne over ananasen

Kom kage ingredienserne i en skål og bland dette godt med en elpisker. Det skal være blødt og cremet.
Ske det i springformen over ananaserne og fordel det forsigtigt jævnt ud over det hele.
Bag den i ca. 35 min. Tag kagen ud og lad den køle i 5 min. så løsnes springformen forsigtigt.
Og kagen sættes på et fad. Løsn fordigtigt ananaserne fra fadet før du tager bunden af springformen af kagen.

Ananaskage – Upside Down serveres foreksempel lun med en god Vaniljeis til.

upside-dowm-ananaskage