Æblekage – Krumble & Marcipan
Ingredienser:
Til dejen:
125 g smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Til smuldredejen:
50 g smør
50 g sukker
50 g mel
30 g havregryn
30 g kokosmel
2 tsk kardemomme
76 g marcipan
Desuden:
3 store æbler
4 spsk sukker
2 spsk kanel
Sådan gør du:
Rør smør og sukker godt sammen. Kom æg i ét ad gangen mens der røres. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og rør dejen sammen.
Bland ingredienserne til smuldredejen. Æblerne vaskes og skæres ud i tynde både. Bland sukker og kanel i en skål, vend æblebådene i kanelsukkeret.
Kom kagedejen i en smurt springform på ca 24 cm i diameter. Sæt æblebådene ned i et spiralmønster.
Tryk dem ned i dejen. Hæld resten af sukker kanel blandingen over dem.
Fordel smuldredejen på kagen. Den skal bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Bag æblekage – Krumble & Marcipan ved 180 grader i ca. 40 minutter.