1,5 kg melede kartofler
2 spsk. gåsefedt (kan udskiftes med smør)
5-6 kviste timian
2 spsk. æblecider eddike
3-4 spsk. olie
3 fed hvidløg
salt
peber

Sådan gør du:

Skræl dine kartofler og skær dem i ensartede str. som en bordtennisbold ca.
Skyld dem grundigt i koldt vand og sæt dem så over i koldt vand og kog dem i 8-9 min. uden salt.
De skal være begyndt at mørne.
Tænd imens op i ovnen på 190 grader.

Lad dem dryp tørre i et dørslag i 3 min. af dampen. Ryst dem så i sørslaget så de bliver skrammede i overfladen.
Kom dem så i en bradepande med gåsefedtet og sørg for at de er godt dækkede over det hele med fedtet ved at vende dem godst rundt i det som det smelter.
Krydr med salt og peber.

Sæt dem så i ovnen i en ½ time. Imens moses hvidløgsfedene flade og lægges i olien sammen med timian, æblecidereddiken og trækker.

Så skal de ud og nu skal du kunne trykke dem flade sådan at de fylder fadet ud. De skal ikke moses men bare klemmes ned i form sådan at de bliver ensartede i højden. Så skal olie eddike og timian blandingen hældes over og fordeles godt over det hele.

Så skal de tilbage i ovnen i 40-46 minutter til det er gyldne brune og sprøde over hele overfladen.
Tag dem ud og sug eventuelt overskyende fedt og olie op med køkkenrulle og server.

Udskriv

Er læst 1061 gange.