Portion: 6-8

Ingredienser:

375 g. hvedemel
1 strøget spsk. kværnet havsalt
75 g. hel parmesanost
2 store kviste frisk rosmarin
10 – 12 basillikumblade
12 – 15 salvieblade
10 – 12 soltørrede tomater i fine strimler
3 fed hvidløg finthakkede
5 spsk. ekstra jomfruolie
1 brev tørgær
vand

Sådan gør du:
En stor pizzaform eller bageplade pensles med olie. Kom melet i en stor skål, og bland det med havsaltet på nær 2 tsk. Skræl et par strimler af parmesan osten til pynt , og riv resten. Hak en kvist rosmarin. Skær basilikum- og salviebladene i fine strimler, men gem et par salvieblade. Kom revet parmesanost, hakket rosmarin, basilikumstrimler- og salviestrimler, tomater og hvidløg i melet. Bland ingredienserne med en træske, og rør den med 3 spsk. af olien. Tilsæt gæren, og tilsæt så meget vand, at dejen bliver sammenhængende og let klæbrig. Ælt dejen på en godt meldrysset flade i ca. 5 min., til den er glat og smidig. Form dejen til en kugle, som med hånden presses ud til en ca. 1 – 2 cm. tyk cirkel på 25 cm. i diameter. Læg dejen over i den olierede form, og prik den godt med en gaffel. Kom formen i en stor plastikpose, fold posen godt ind under formen, så den danner et luftfyldt telt over dejen. Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur, til den er hævet til dobbeltstørrelse. Fjern posen, og fordel resten af olien over dejen. Drys med parmesanstrimler, salvie, havsalt og hel rosmarin. Bag brødet midt i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 20 min, til overfladen er mørkt gylden.

Udskriv

Er læst 2274 gange.