banoffee

 

 

 

 

 

 

Ingredieser:

Dej:
100g smeltet smør
50 g smuttede meget fint hakkede mandler eller revet.
250g digestive kiks

Fyld:
100g smør
125g brun farin
1 dåse kondenseret mælk

Topping:
4 små bananer
3 dl fløde let pisket
revet chokolade

Sådan gør du.
Brug en tærte form med løs bund eller godt smurt.
Bund: Smelt smøret i en gryde, og bland de smuldrede kiks i smørret, sammen med de hakkede mandler i smørret. Rør lidt rundt, så du har en god crumble dej. Put den i en tærteform og form den så den er javn tynd og opad siderne så du har en tærte med sider der kan holde på indholdet.

Fyld: Smelt smøret i en gryde, hæld sukker og en dåse kondenseret mælk i. Varm det forsigtigt op til det kommer i kog og lad det koge 10-15 min. RØR KONSTANT, ellers brænder det på. Hæld toffee massen over bunden, og lad det køle af. Sæt Bannoffi kagen i køleskabet natten over. Når kagen skal serveres, pisk flødeskum, evt med en smule vanilje til at give lidt extra smag. Fordel et lag flødeskum over kagen, og pynt med skivede bananer. Skal kagen ikke serveres med det samme kan bananerne blandes i flødeskummet for ikke at blive brune.

Udskriv

Er læst 7291 gange.