Denne version af Svinekæber har den super gode smag af portvin og er med aspargeskartofler i retten så tilbehøret er med.

Ingredienser:

ca. 1 kg svinekæber
1 løg
6 skalotte løg
1 grønt æble
2 gulerødder
1 rød peber
2 fed hvidløg
5 dl. portvin
ca. 20 asparges kartofler
1 lauerbærblad
2 spsk. honning
½ tsk. tørrret timian
2 tsk. frisk hakket persille
salt
peber
2 spsk. mel
1 dl. oliven olie
3/4 liter okseboulion

Sådan gør du:

Knus hvidløg sammen med timian, honning, persille og en spsk. vand i en morter.
Det skal knuses til en pasta.
Dup dine svinekæber helt tørre med køkkenrulle og dæk dem med pastaen fra morteren. Drys dem med salt og peber. Og lad dem så marinere med pastaen på i mindst en time.

Efter de har marineret i en times tid, vend dem så i hurtigt i melet. De skal ikke dækkes men bare hurtigt vendes i det.

Varm olivenolien op i støbejernspande og brun dine svinekæber af i panden til de er godt brune. Sæt kæberne til side.

Hak løg og rød peber i små tern Rens scalotterne og halver dem. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Kom lidt mere olie ved. den olie du har brunet kæberne i og sauter løgene, peberfrugt og skcalotterne sammen med gulerøderne i ca. 10-15 minutter. Kom kæberne ved og tilfør 5 dl. portvin. Kom et lauerbærblad ved og lad det hele reducere til ca. halv mængde, det tager ca. 15 minutter. Rør i det imens eller sætter det sig fast.

Kom oksebouliongen ved og lad det hele simre ved lav varme i ca. 1½ time til alt er mørt og kogt sammen.
Skræl kartoflerne og er de store så skær dem ud i mindre stykker. Skræl æblet og skær det i tern. 20 minutter før du tager det af varmen tilføres kartoflerne og æblet og koges mørt.

Udskriv

Er læst 891 gange.